top of page

Minela Care

Ürünlerinizde parfüm var mı? Ürünlerin kokusu nasıl?

Ürünlerimizde parfüm yoktur, belirgin bir kokusu da bulunmamaktadır.

Yapay koku, SLS, parabenler veya sentetik koruyucular kullanıyor musunuz?

Ürünlerimiz zararlı kimyasallar içermemektedir.

 

Minela Care ürünleri hayvanlar üzerinde deneniyor mu?

Tüm ürünlerimiz hayvanlar üzerinde test edilmemiştir, uluslarası standardlara uygun PETA sertifikasına sahiptir.

 

Bebek güneş kreminizi Alerjik / Atopik cilde sahip bebeğimde kullanabilir miyim?

Alerjileri tetiklemek bir yana, içeriğindeki yulaf çekirdeği unu ve calendula gibi içerikler sayesinde yatıştırıcı etkisi vardır, atopik cilt yapısındaki bebekler için de kullanılabilir.

 

Mineral Care ürünleri için Ocean Safe ne anlama geliyor?

Özenle seçilmiş temiz içerikleri ve hassas formülü ile mercan, su planktonları gibi denizin oksijen kaynağı olan canlılara zarar vermez.

 

Mineral Care hasas ciltliler için uygun mudur?

Cildi aşırı hassas, aşırı reaksiyon gösteren ve kızarıklıklara yatkın kişiler için mineral filtreli güneş koruyucu önerilir. Bu cilt tipinde cildin hasar görmemesi için kimyasal içeriği olan güneş koruyucular yerine mineral içeriğe sahip ürünlere yönelmeleri oldukça önemlidir. Böylelikle ciltte istenmeyen reaksiyonlar azaltılır. Mineral filtreli güneş kremleri ile güneş ışınlarına karşı cilt sağlığınızı rahatlıkla koruyabilirsiniz.

 

Mineral Care ürünleri su,kum ve tere dayanıklı mıdır?

Evet, ancak uluslarası yönlendirmelere uygun şekilde belirlenen sıklıklarda güneş kreminizi yenilemeniz tavsiye edilir.

 

Mineral Care yüz güneş koruyucularını makyaj altı bazı olarak kullanabilir miyim?

Evet, anti-aging ve hydrating ürünlerini makyaj altı hafif ışıltı veren bir baz olarak kullanabilirsiniz.

Ürünlerinizde yer alan Türk Kanser Derneği logosu ne anlama geliyor? 

TKD ve Minela Care güneşin olumsuz etkilerine karşı sizi koruma misyonu ile biraraya geldi. Güneşin cildimizle buluştuğunu hissettiğimiz her an mevsim fark etmeksizin cildimizi sağlıklı ve güvende tutmanın anahtarı zararlı ışınlardan kendimizi korumaktır. Birlikte güneşin zararlı etkilerinden korunmanın ne kadar önemli olduğuna dikkatinizi çekmek ve doğru içeriklere sahip güneş kremlerinin düzenli kullanımı bilincini geliştirmek için çalışmalar yapıyoruz.

Mineral Filtre

Güneş kremleri nasıl çalışır?

Güneş kremleri kimyasal ve fiziksel (mineral) olarak ikiye ayrılır ya da bu ikisinin kombinasyonları kullanılarak elde edilirler. Bunlar arasındaki fark şöyledir: Kimyasal güneş kremleri ultraviyole (morötesi ya da kısaca UV) ışınları emer ve ısıya dönüştürürler, daha sonra da bu ısı ciltten salınır. Bu tür kremlerin içinde oktisalat ve avobenzone kimyasal maddeler bulunur; isimleri de buradan gelir. Öte yandan fiziksel (ya da mineral) güneş kremleri ise, bir "koruyucu filtre" görevi görerek deri üzerini kaplarlar ve bu sayede UV ışınları yansıtır ve saçarlar. Bu kremlerin içinde ise çinko oksit ve titanyum dioksit gibi mineral maddeler bulunur.

 

Mineral filtre ne demek?

Mineral filtre güneşi yansıtma özelliğine sahiptir. İçeriğindeki etkin maddeler ile güneşin zararlı UVA/UVB ışınlarını cilde temas etmeden yansıtırlar. Cilt için kalkan görevi gören bu maddeler mineral yapısı nedeniyle mineral filtreli güneş koruyucu olarak adlandırılır.

 

Mineral filtreli güneş koruyucu ne işe yarar?

Mineral güneş koruyucular doğal içerikleri sayesinde güvenli ve sağlıklı bir koruma sağlar. Mineral güneş kremleri, formülünde yer alan aktif çinko dioksit sayesinde güneşin zararlı ışınlarını cilt yüzeyinden yansıtarak uzaklaştırır. Genellikle geniş spektrumlu olan mineral güneş koruyucular cilt yüzeyine nüfuz etmez. Bu nedenle cilde herhangi bir zarar vermez.

 

Güneş kremi seçerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Güneşin zararlı ışınları olan UVB ve UVA’ya karşı koruma içeren yani “geniş spektrumlu” olarak adlandırılan kremler çok daha etkili bir koruma sağlayacaktır. İçeriklerinin doğal olması, son kullanma tarihi gibi detayları da satın alma öncesinde inceleyiniz.

SPF

Kaç faktörlü güneş kremi kullanmalıyım? 

SPF (İngilizce’si Sun Protection Factor yani Güneş Koruma Faktörü) bir sayı ile ifade edilir ve o ürünün UVB ışınlarına karşı ne kadar koruma sağladığını gösterir. Güneş koruyuculardaki SPF değeri arttıkça UVB ışınlarına karşı korunma süresi de artar.

 

Ne kadar güneş koruyucu kullanmalı ve ne zaman kullanmalıyım?

Bir yetişkinin bütün vücudunu kremleyebilmesi için, yaklaşık 2 yemek kaşığını dolduracak kadar güneş kremine ihtiyacı vardır ve bu krem güneşe çıkmadan 15 ila 30 dakika önce kuru bir cilde uygulamalıdır. Dışarıda kaldığınız sürece, iki saatte bir güneş kremini uygulamakta yarar vardır. Suya dayanıklı güneş kremleri ıslak ciltte 40 dakika kadar kalabilirler. Güneş kremleri, mevsime bakılmaksızın bulutlu veya serin günlerde bile uygulanmalıdır. 

 

Neden her gün SPF özellikli kremleri kullanmalıyım?

Çoğumuz, daha sıcak iklimlerde güneş yanığından kaçınmak için tatile giderken yanınıza güneş kremi almayı biliyoruz, ancak cildi iki tür UV ışığına maruz kalmaya ve zararlı hasara karşı korumak için tüm yıl boyunca SPF kullanılmalıdır:

 UVA (uzun dalga) yaşlanmaya, sarkmaya ve erken kırışmaya neden olur.

 UVB (kısa dalga) güneş yanığına, cilt hasarına ve pigmentasyona neden olur.

UV ışığının etkilerini hatırlamanın kolay bir yolu, UVA'nın yaşlanmaya ve UVB'nin Yanmaya neden olmasıdır. Buna benzer olumsuz etkileri engellemek için her gün SPF içerikli güneş koruyucu kullanılmalıdır.

 

Bulutlu havalarda SPF özellikli krem kullanmam gerekli mi?

Siz göremeseniz de güneş hep oradadır ve hep doğar. Güneş ışınlarının %80'e kadarı bulutlardan geçebilir ve UV radyasyonu yine de ciltte hasara neden olabilir. Hava yağmurlu veya güneşli olsun, siz korunmaya devam ettiğinizden emin olun!

 

Kapalı ortamlarda SPF özellikli krem kullanmam gerekli mi?

Bugün dışarı çıkmayacağım, güneş kremine ihtiyacım yok düşüncesi doğru değildir. Zararlı UV ışınları evinizin ve arabanızın camından geçebilir.

bottom of page